A picture

Navigácia

Obsah

regionálny produkt - Malodunajsko-Galantsko

Okrasné rastliny  Pavol Gergácz 1

Okrasné rastliny Pavol Gergácz

V rodinnej firme sa zaoberáme pestovaním okrasných
rastlín, ktoré zdobia záhrady, terasy či balkóny
našich zákazníkov. Ponúkame najširší sortiment
balkónových kvetov, muškátov, chryzantém a
vianočných ruží v regióne. Naše 25 ročné skúsenosti
radi odovzdávame našim zákazníkom, pretože okrem
predaja okrasných rastlín ponúkame aj poradenské
služby a výsadbu do prinesených kvetináčov. Rastliny
pestujeme v skleníkoch a moderných fóliovníkoch na
ploche 4 000 m2.

Hydina a ovocie AGROSTAAR KB spol. s r. o. 1

Hydina a ovocie AGROSTAAR KB spol. s r. o.

V našej spoločnosti sme sa v roku 1999 rozhodli
nadviazať na vyše 50 ročnú tradíciu chovu vodnej
hydiny v Kráľovom Brode. Špecializujeme sa na
výkrm brojlerových kurčiat, liahnutie a výkrm
kačíc pekinských bielych. Ich výkrm sa uskutočňuje
prirodzeným, tradičným spôsobom kukuricou a
pšenicou dopestovanou na našej farme. Okrem
toho máme založený aj ovocný sad, kde pestujeme
broskyne a jablká rôzneho druhu. Zákazníci si čerstvé
domáce produkty môžu zakúpiť priamo na farme,
alebo v malom obchode, ktorý sme otvorili v obci.

Ovocie a ovocné produkty Poľnohospodárske družstvo Hrušov 1

Ovocie a ovocné produkty Poľnohospodárske družstvo Hrušov

Na Poľnohospodárskom družstve Hrušov vyrábame
produkty v harmónii s prírodou. Okrem priameho
predaja a skladovania ovocia sa zameriavame
aj na výrobu iných ovocných produktov. V sade
pestujeme niekoľko druhov jabĺk, ale aj hrušky,
broskyne a čerešne. Z čerstvých jabĺk a broskýň
vyrábame 100% šťavy a nektáre, ktoré obľubujú aj
naši najmenší spotrebitelia. Tím starším ponúkame
zase 52% domácu pálenku - hruškovicu, jablkovicu
a čerešňovicu. Na svoje si prídu tiež gazdiné pri
zaváraní a pečení dobrôt pre svoje rodiny.

Palacinky, zemiakové lokše a zemiakové placky IMMO, spol. s r.o. 1

Palacinky, zemiakové lokše a zemiakové placky IMMO, spol. s r.o.

Zemiakové lokše, palacinky a zemiakové placky
vyrábame už 15 rokov. Ich príprava, najmä príprava
zemiakov do cesta je pomerne náročná. Preto sme
sa rozhodli ponúknuť zákazníkom hotový upečený
produkt, ktorý stačí doma zohriať a naplniť podľa
vlastných predstáv. Tieto výrobky vyrábame
klasickým spôsobom. Lokše vaľkáme ručne a pečieme
ich na platni tak, ako to robievali kedysi gazdinky
doma. Korpus placiek je tenší a môžu sa plniť napr.
syrom, zeleninou, soté a preložiť. Pre milovníkov
sladkého ponúkame chutné palacinky.

Mäsové produkty Alžbeta Ladovičová Mäso-údeniny u Ladoviča 1

Mäsové produkty Alžbeta Ladovičová Mäso-údeniny u Ladoviča

Mäsiarske remeslo sa v našej rodine odovzdáva
z generácie na generáciu. K udržiavaniu tradícií
nás priviedlo presvedčenie, že pri výrobe chutných
mäsových dobrôt by mali byť zachované staré
receptúry, postupy a zloženie. Zameriavame sa v
prvom rade na výrobu klasických údených mies,
ktoré majú typickú a nezameniteľnú chuť aj vôňu.
Labužníci domácej kuchyne určite ocenia zabíjačkové
špeciality ako jaternice, krvavničky, tlačenka,
klobásky rôznych druhov či oškvarky. Výborná je tiež
domáca pečeňová paštéta a lunch-meat.

Kukurica sladká ADKON s.r.o. 1

Kukurica sladká ADKON s.r.o.

Od roku 1999 sa okrem iného špecializujeme na pestovanie
super sladkých odrôd kukurice cukrovej. Výhodou
pestovania kukurice cukrovej v našom regióne
sú krátke prepravné vzdialenosti, teda po zbere sa
kukurica dostáva za krátky čas k zákazníkovi. Je to
dôležitý faktor, lebo kukurica časom postupne stráca
sladkosť. So zberom začíname spravidla začiatkom
júla až do začiatku októbra, závisí to však aj od počasia.
Pestovanie kukurice v tomto regióne má nielen
výborné podmienky, ale aj svoju tradíciu.

Včelie produkty Zuzana a Miroslav Obertoví 1

Včelie produkty Zuzana a Miroslav Obertoví

Včelárenie má v našej rodine vyše polstoročnú tradíciu,
ale až my sme začali včeláriť pomocou kočovných
vozov. Vďaka nim získavame kvalitné druhové
medy a to presúvaním včelstiev priamo k poľnohospodárskym
plodinám. Vedľajšie produkty, ktoré
získavame sú peľ a materská kašička. Táto práca si
vyžaduje plné nasadenie nás oboch a hlavnou motiváciou
je nielen náš vzťah k včelám a k prírode, ale
hlavne skutočnosť, že med je nielen sladkou pochúťkou,
ale aj liečivým zázrakom o čom sme sa presvedčili
aj v praxi.

Ubytovacie a stravovacie služby Imrich Panyik - IP-DESIGN 2

Ubytovacie a stravovacie služby Imrich Panyik - IP-DESIGN

Penzión a reštaurácia Toldi vznikli po rozsiahlej rekonštrukcii
220 rokov starej budovy, ktorá v minulosti
slúžila ako hostinec. Pivnica pod penziónom patrila
rodine Eszterházyovcov a podľa historických listín
sa v nej každú nedeľu čapovalo pivo. 18 rokov je našou
prioritou nielen široká škála jedál tradičných pre
tento región, ale hlavne kvalita osvedčených dobrôt.
V letných mesiacoch je otvorená záhradná reštaurácia
v štýle vidieckeho domu, kde nechýba stará pec a
studňa, v ktorej sa chladí pivo pre hostí.

Zelenina Tomáš Patócs 1

Zelenina Tomáš Patócs

Moja rodina sa pestovaním obilia a zeleniny zaoberá
už od 30. rokov 20. storočia. Môj otec začal svoju
poľnohospodársku činnosť v roku 1991 a v roku
2004 som začal aj ja ako samostatne hospodáriaci
roľník. Špecializujem sa na rôzne druhy paprík, ale
pestujem aj uhorky, melóny, cesnak, paradajky a
hlávkovú zeleninu. Celý sortiment je určený na predaj
v čerstvom stave.

Podujatie Konský jarmok 1

Podujatie Konský jarmok

Konský jarmok sa už od roku 1999 pravidelne koná v
areáli koniarov „Vermek” v obci Horné Saliby. Cieľom
podujatia je oboznámenie verejnosti so starodávnymi
bojovými umeniami a tradíciami, ale aj naučiť mládež
zaobchádzať s koňmi. Hlavným programom je jazda
na koni a jarmok. Sprievodné programy sú rôzne
kultúrne vystúpenia, lukostreľba, jazda na kočoch,
ukážky remeselníctva, rôzne súťaže a tanečná
zábava. Okrem organizovania spoločenských akcií,
ponúkame možnosť jazdeckého výcviku nie len pre
mládež, ale aj pre zdravotne postihnutých

Podujatie Dolnosalibská Jurta Klub voľného času Dolné Saliby 1

Podujatie Dolnosalibská Jurta Klub voľného času Dolné Saliby

Najznámejším podujatím, ktoré organizujeme je Dolnosalibská
jurta - kultúrny festival a letná univerzita.
Prvý ročník trojdňového festivalu bol usporiadaný v
roku 2005. Našim cieľom je ukázať spôsob života našich
predkov, pretože odborné prednášky sú usporadúvané
v jurte a ostatné aktivity napr. ľudové remeslá
vonku. Na festivale sa varia klasické dobové jedlá, slané
a sladké osúchy upečené v peci. Pestrý jarmok dopĺňajú
hudobné vystúpenia, vedomostné súťaže, vínna
ulička a iné. Pre deti sú pripravené rôzne hry a súťaže,
hrad zo slamy, lukostreľba, atď.

Ubytovacie a stravovacie služby Kaskády, s.r.o. 1

Ubytovacie a stravovacie služby Kaskády, s.r.o.

Stredisko vzdelávania a oddychu EVENT HOTEL***-
KASKÁDY sa nachádza pri vodnom diele Kráľová, kde
sú rôzne možnosti na rekreáciu a oddych. Pre našich
návštevníkov je pripravených 67 izieb a chutné tradičné
jedlá v reštaurácii. Náš hotel ponúka niekoľko športových
ihrísk (tenis, futbal, basketbal, plážový volejbal
a minigolf), zapožičanie bicyklov a kolieskových korčúľ
na 5 km dlhú korunu hrádze. Hotelové priestory
možno využiť na organizovanie rôznych typov stretnutí
napr. na školenia, konferencie, ale aj na rodinné
oslavy. Súčasťou areálu je aj wellness.

Pracovné odevy OCTAN plus s.r.o. 1

Pracovné odevy OCTAN plus s.r.o.

Naša spoločnosť OCTAN plus s.r.o. nadviazala na
tradíciu výroby odevov v obci Horné Saliby, ktorá siaha
na začiatok 20. storočia. Spoločnosť je tradičným
výrobcom pracovných odevov, ktorá na trhu pôsobí
už od roku 1992. Od roku 1996 vyrábame odevy na
objednávku. Používaním kvalitných materiálov, pohodlných
strihov a kvalitných doplnkov sa snažíme
uspokojiť požiadavky našich odberateľov. Vyrábame
najmä pracovné súpravy v letnom a zimnom prevedení
a teplé kabáty podľa vlastných návrhov.

Ubytovacie a stravovacie služby DIOFA, s.r.o. 1

Ubytovacie a stravovacie služby DIOFA, s.r.o.

Našim zákazníkom ponúkame chutné jedlá domácej
kuchyne od roku 1996, kedy sme otvorili brány našej
reštaurácie Vén Diófa. Reštauráciu dopĺňa penzión,
ktorý poskytuje ubytovanie v 11 izbách a 5 apartmánoch.
Okrem ubytovacích a stravovacích služieb
ponúkame možnosti rybolovu, jazdy na koni a ukážkového
záhradníctva. V areály máme detské ihrisko,
malé futbalové ihrisko a zapožičiavame aj bicykle.
Na našej skromnej, ale peknej záhrade ponúkame
možnosť vonkajšej „grilovačky“, varenia v kotlíku s
možnosťou táboráku.

Pekárske výrobky BAGETKA, s.r.o. 1

Pekárske výrobky BAGETKA, s.r.o.

Počiatky našej pekárenskej výroby siahajú do začiatkov 90-tych rokov. Pekáreň vznikla ako malá
priemyselná rodinná pekáreň so sídlom v Horných
Salibách. Hlavnými produktmi firmy sú pšeničné,
pšenično-ražné chleby vyrábané podľa tradičných
receptúr a postupov. Z jemného pečiva sú to
vianočky, záviny, lúpačky, makovky. Na všetky tieto
produkty sme získali certifikát a značku “regionálny
produkt MALODUNAJSKO-GALANTSKO”.

Pekárske výrobky Renáta Tokovicsová - PEKARIS 1

Pekárske výrobky Renáta Tokovicsová - PEKARIS

Naša malá pekáreň sa snaží o zachovanie tradičnosti
pri výrobe pšeničného, pšenično-ražného kváskového
chleba, čo je v dnešnej dobe pomerne zriedkavé.
Pekáreň bola založená v roku 2001. Radi skúšame
recepty našich predkov ako rôzne kysnuté, plnené
koláče ako napríklad vianočka, lúpačka, makovka,
rôzne záviny a biskupský (slávnostný) chlieb.
Pekárske výrobky vyrábame remeselnou výrobou,
ručným spracovaním cesta, čím sa zabezpečuje
čerstvosť a trvanlivosť výrobkov. Všetko vyrábame s
láskou a radosťou.

Výrobky z kože Výrobca: Horné Saliby Výrobky z kože Ján Tóth 1

Výrobky z kože Výrobca: Horné Saliby Výrobky z kože Ján Tóth

Remeselníctvu som sa začal venovať v roku 1985,
kedy som začal vyrábať rôzne remeselné výrobky z
kože. Na výrobu niektorých výrobkov je potrebná
nielen koža, ale aj drevo, napríklad na rukoväť biča,
ktorú vyrábam tiež sám z lieskového dreva. Na
výrobu používam väčšinou hovädziu kožu, avšak
chovám aj králiky, ktorých kožu vyčiňujem. Môj
sortiment tvoria najmä pastierske biče, kapsy, spony,
náramky, prívesky, krpce, vaky, kožené šnúrky,
rohovina všitá do kože a vyčinené kožušiny.

Včelie produkty Zoltán Kubík 1

Včelie produkty Zoltán Kubík

Včeláreniu som sa začal venovať v roku 2004 a v súčasnosti
mám 27 úľov. V ponuke mám niekoľko druhov
medov ako kvetový, agátový, repkový, slnečnicový
či lesný. Z kvetového medu vyrábam pastovaný
med. Pastovanie medu znamená, že počas doby
cukornatenia medu sa niekoľko krát denne premiešava
viachranným hranolom. Toto miešanie spôsobí,
že si med dlhodobo zachová vlastnosti podobné
maslu alebo masti, t.j. je ľahko roztierateľný a ideálny
ako pomazánka na pečivo. Med ponúkam v klasických
sklenených pohároch a v rôznych darčekových
baleniach.